פיקסה.

מה עדיף בונה אתרים פרילנסר או חברה?

אחת השאלות הגדולות לפני שבכלל מחליטים לבנות אתר הוא להבין מה עדיף יותר, בונה אתרים פרילנסר שיבנה עבורי את האתר או חברה שתעמוד במשימה הזאת?

כתבתי את המאמר הזה כדי לענות על השאלה הזאת עבורך, אבל בסופו של דבר אתייחס לכל היתרונות והחסרונות גם בבחירת בונה אתרים פרילנסר או חברה שתבנה עבורך את האתר.

תהליך הקמת אתרים מורכב מכמה שלבים עיקריים: אפיון, מיתוג, פיתוח האתר, התאמה רספונסיבית לטאבלטים וניידים, הזנת תכנים והעלאת האתר לאוויר. כדי שבניית אתר תתבצע על הצד הטוב ביותר ולשביעות רצונו של הלקוח, חשוב לשמור על תקשורת עם הלקוח לאורך כל הפרויקט, הן מבחינת החומרים והתוכן שהוא מעביר ומבחינת עדכון בהתקדמות בשלבי בניית אתר.

חשוב מאוד שהלקוח ישתף פעולה כדי שהפרויקט ירוץ מהר יותר ושהאתר יהיה מוכן בזמן ולשביעות רצונו והכי חשוב שלא יהיו פערים בין מה שהלקוח ציפה שיקרה למה שבוצע בפועל באתר.

לאחר שהבנת שיש לך חלק במעורבות בפרויקט, נשאר לך להחליט מול מי לעבוד.
עכשיו, איך תבחר מה עדיף לך? על מנת להקל עליך בקריאה, הדגשתי עבורך את כל היתרונות שכדאי שתשים לב אליהם.

בונה אתרים פרילנסר, למי זה מתאים?

בונה אתרים פרילנסר
בונה אתרים פרילנסר מעניק שירות אישי יותר וחוסך בירוקרטיה לעסקים

לרוב הקמת אתר תתבצע מול בונה אתרים פרילנסר עצמו וההתקשרות תהיה מולו בלבד. אחד היתרונות הבולטים הוא הנוחות והמהירות בביצוע הפרויקט, נחסך פה בירוקרטיה שלמה כי בחברה לבניית אתרים מועסקים צוותים המורכבים ממנהלי פרויקט, מעצבי UI\UX, מתכנתי WEB והפרויקט מועבר בין הצוותים השונים ולעיתים תהליך זה יכול להתארך. פרילנסר בתפקיד של כל הכובעים ויש לכך יתרונות רבים.

חיסכון בתקציב

פרילנסר הוא עסק של אדם אחד ואין לו הוצאות משמעותיות כמו שכירות משרד, משכורות עובדים והוצאות משרד נוספות, לכן עלות הקמת אתר תהיה זולה יותר מחברה לבניית אתרים. בדרך כלל עסקים קטנים עם תקציב נמוך יותר יבחרו לעבוד עם פרילנסר.

פחות בירוקרטיה, יותר עבודה

בונה אתרים פרילנסר לא מעביר בדרך כלל את הפרויקט לצוותים נוספים ועושה הכל בעצמו, תהליך של בניית אתר מתקצר משמעותית, ניתן להקים אתר תדמית פשוט אפילו תוך מספר ימים בודדים.

בונה אתרים פרילנסר מעניק שירות אישי ומקצועי יותר

אם אתה מחפש יחס אישי יותר ועבודה שוטפת מול בן אדם אחד, ייתכן שפרילנסר יכול להתאים עבורך בבניית אתר. כל ההתנהלות תהיה מולו בלבד ובגלל שהפרילנסר הוא איש מקצוע, הוא יבין טוב יותר את צרכי הלקוח וישמע אותו ממקור ראשון. בחברה לבניית אתרים, בדרך כלל המתכנת לא מדבר ישירות מול הלקוח, אלא מנהל תיק לקוח או מנהל פרויקטים ולעיתים אין לו את כל הידע הטכני הנדרש והוא עלול להעביר מידע חלקי או לא מדויק למתכנת ולבסוף הלקוח לא מקבל בדיוק את מה שביקש ועלול להיווצר פערים.

ובכל זאת, יש גם חסרונות כשעובדים עם בונה אתרים פרילנסר?

לעיתים בונה אתרים פרילנסר לוקה בחוסר ידע

כשאתה פונה לפרילנסר, אתה צריך לסמוך עליו שיש לו את הניסיון והידע הדרושים כדי להקים אתר אינטרנט מקצועי. היום ניתן ללמוד את התחום של בניית אתרים בקלות מאוד ואפילו תוך מספר שעות, אין זה אומר עדיין שהפרילנסר יהיה מספיק מיומן וטוב בבניית אתר. הוא צריך להוכיח את עצמו עם תיק עבודות מקצועי ואם יש צורך, לקבל המלצות מלקוחותיו. בחירת פרילנסר לא מקצועי עלול לפגוע משמעותית באיכות האתר ובתדמית העסק. אתר מרושל עלול להרחיק גולשים ולקוחות פוטנציאליים.

תלות באדם אחד

גם אני בתור פרילנסר לבניית אתרים יכול להגיד שכן, יש גם חסרונות שאתה צריך לקחת בחשבון. כשאתה בוחר לעבוד מול אדם אחד, אתה גם תלוי בו וזה אומר שאם כרגע הוא החליט לקחת חופשה, הוא יהיה פחות זמין עבורך או לא זמין בכלל.

אין אחריות

קרו מצבים שהפרילנסר החליט לסגור את העסק או להיעלם בפתאומיות באמצע הפרויקט או שהלקוח מבקש שינויים באתר ובגלל שהפרילנסר בנה לו את האתר ומכיר אותו טוב יותר ממתכנת אחר, והוא אינו זמין לו, יצטרך לחפש פרילנסר אחר שייתן לו הצעה גבוהה יותר כי אינו מכיר את האתר וזה עלול לקחת לו יותר זמן, לכן העלויות יתייקרו והלקוח יפסיד גם כסף וזמן.

חברה לבניית אתרים

אתר מקצועי יותר

כפי שציינתי, חברה לבניית אתרים מורכבת מאנשי מקצוע שונים שמנהלים את תהליך הקמת האתר וכל אחד תורם את תפקידו. חברה שמכבדת את עצמה תעסיק אנשי מקצוע עם ידע נרחב בתחום בניית האתרים שעברו הכשרה מקצועית. בדרך כלל תקבל אתר ברמה גבוהה יותר כי כל אחד מתמקד רק בחלק אחד של בניית האתר, למשל מעצב UI\UX יש לו ידע רחב בתחום העיצוב וחווית המשתמש והוא מתמקד אך ורק בעיצוב האתר, לעומת פרילנסר שצריך לדעת לעשות הכל ועדיין לא יהיה מקצועי ומדויק בעיצוב כמו משהו שהתמקצע רק בעיצוב אתרים.

יותר אמינות

על חברת לבניית אתרים אפשר יותר לסמוך, במיוחד אם היא וותיקה בתחום בניית אתרים. תמיד יש מי שזמין עבורך. טלפון שאפשר להתקשר אליו בשעות הפעילות, בדרך כלל בין 09:00-18:00 ויש צוות שלם שיכול לדאוג לך כי תמיד יהיה מישהו מאחורי החברה.

הכל תחת קורת גג אחת

לחברה יש אמצעים לספק את כל התשתית שהאתר שלך צריך, החל משלב בניית אתר, אחסון ותחזוקת אתרים וצוות תמיכה שידאגו לשירות וטיפול בתקלות. לחברה יש שירותים נרחבים כמו שירות קידום אתרים או ערוצי פרסום מגוונים יותר ולא תצטרך לפנות לגורמים נוספים.

ומה עם חסרונות, מה אני צריך לדעת כשאני עובד מול חברה לבניית אתרים?

עלויות יקרות יותר

קח בחשבון שאתה מממן את הוצאות המשרד של החברה, הוצאות שכירות, מיסים, הוצאות חשמל, ארנונה, משכורות של עובדים ועוד. לעיתים קרובות, הקמת אתר פשוט כמו הקמת אתר תדמית או הקמת דף נחיתה, יהיה בעלות גבוהה יותר.

קצב איטי יותר

לחברה יש יותר לקוחות ופרויקטים פתוחים במקביל ולא תמיד אתה בסדרי העדיפויות שלהם ודברים עלולים להתעכב או להתבצע לאט יותר. כשאתה פונה לחברה למשל לביצוע שינויים באתר, עד שפנייתך מועברת לאותו עובד שיטפל בזה, זה עלול לקחת זמן, תלוי בסדר העדיפויות שלו ולא תמיד זה מתבצע מיידית אפילו אם זו בקשה קטנה שדורשת רק כמה דקות של עבודה.

ועכשיו הבחירה הגורלית, מה עדיף, בונה אתרים פרילנסר או חברה:

הינה כמה עקרונות שיעזרו לכם לעשות את ההחלטה הנכונה:

עבודה עם בונה אתרים פרילנסר

  • עסק שרוצה ליווי ושירות אישי
  • עסק בתחילת דרכו, שאין לו תקציב גבוה
  • עסק שמעוניין להקים אתר בזמן קצר יותר

עבודה עם חברה לבניית אתרים

  • עסק עם מחזורי הכנסות גבוהות יותר
  • עסק שרוצה להיות בשקט תעשייתי
  • עסק שמעדיף פתרון 360 תחת מעטפת אחת

בתור בונה אתרים פרילנסר, אני לא מתפשר על השירות והמקצועיות ולכן לעבוד איתי זה להיות בראש שקט ועדיין לשמור על הסטנדרטים המקצועיים. אני יודע לספק את כל המעטפת שהאתר שלך צריך.

במידה והחלטת להקים אתר מקצועי ללא פשרות או תרצה לקבל ייעוץ נוסף, שלח אליי הודעה.

תוכן עניינים
אשמח תמיד לפירגון :)
שתף בפייסבוק
שתף בטוויטר

על המחבר:

תמיד זמין עבורך.
השאר פרטים ואדאג
לחזור אליך בהקדם האפשרי.